oled televisies banner

 

De voordelen van een OLED TV

Geniet je van de meest levensechte beelden op een OLED televisie. De nieuwste generatie in TV-technologie waarbij elke pixel zijn eigen kleur en licht maakt waardoor er verbazingwekkende contrasten ontstaan. Ontdek het diepste zwart, het helderste wit en de rijkste kleuren.

 

De beeldkwaliteit: mis geen enkel detail meer

Ervaar de meest levensechte beelden op de nieuwe OLED televisies. De nieuwste generatie in TV-technologieën met een andere techniek waarbij geen achtergrondverlichting nodig is, maar elke pixel zijn eigen kleur en licht maakt. Hierdoor kan elke pixel apart aangestuurd worden en ontstaan er verbazingwekkende contrasten. De beleving van je favoriete films, series en televisieprogramma's zal nog intenser worden met kleuren die van het scherm spatten. Vooral bij donkere scènes kan een OLED televisie perfecte details tonen.

Klaar voor de toekomst: met 4K Ultra HD beeld

Elk OLED beeldscherm bevat ook de hoogste HD-norm: 4K Ultra HD, waardoor elk detail haarscherp getoond kan worden. Daarnaast beschikken de meeste modellen ook over HDR, voor nog meer details en betere kleuren. Het 10 bit paneel van een OLED televisie zorgt er in combinatie met de HD-norm voor dat je meer dan een miljard kleurtinten zal zien.

Het ontwerp: een slank design

Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk de televisies aanzienlijk dunner te maken. LG heeft zelfs een scherm ontwikkelt dat even dik is als een €2 munt en verwerkt hoogwaardige materialen als metaal en glas in de toestellen. Bij Philips kan je dan weer genieten van Ambilight, sfeervolle verlichting die perfect aansluit op elke scène. Sony gaat voor een minimalistisch design met een bijna onzichtbaar frame en een look zonder kabels. Ook de Panasonic toestellen zijn elegant en verfijnd, zonder zichtbare naden lijken sommige schermen te zweven boven hun voetstuk.

Het gebruiksgemak: alle OLED tv’s zijn ook smart tv’s

Alle OLED televisies in ons aanbod zijn smart tv’s. Ideaal omdat televisiekijken al lang niet meer beperkt is tot het aanbod uit de tv gids. Nee, je wil naar films en series kijken via Netflix, video's met YouTube streamen of gemiste uitzendingen terugkijken. Met een OLED tv heb je al deze functies binnen handbereik.

 

Zwart is zwart? Hoe werkt het dan?

Elk lampje wordt apart aangestuurd bij een OLED scherm. Daardoor wordt het beeld erg nauwkeurig opgebouwd. Dat is meteen ook het grote verschil met een klassieke LED televisie. Bij een LED televisie komt het licht van een plaat met achtergrondverlichting achter het scherm. De televisie moet dan een zwart of donker beeld maken door zoveel mogelijk licht tegen te houden. Bij een OLED televisie gaan de individuele lampjes uit als er ergens een donkere zone in het beeld is waardoor je perfect zwart krijgt. Omdat alle lampjes zelf licht geven is er geen backlight nodig waardoor de OLED televisies ook dunner zijn. Door de individueel oplichtende pixels geniet je van een bijzonder helder beeld dat kleuren natuurgetrouw weergeeft.

Verschillen tussen een OLED en LED tv

Als je kijkt naar films met donkere scènes, zoals bijvoorbeeld Harry Potter, dan zul je met een OLED televisie details opmerken die je nooit eerder zag. De contrastratio, ofwel het verschil tussen het felste licht en het diepste zwart, is enorm groot. Dat betekent dat het beeld er realistisch en natuurgetrouw uitziet. Bij een OLED televisie heb je niet alleen betere kleuren, maar ook een foutloze kijkhoek. Je hebt dus vanaf elke plek op de zetel dezelfde perfecte beeldkwaliteit. Bij een LED televisie is het beeld niet vanuit elke hoek even mooi en vervagen de kleuren. Bij een LED tv heb je wel meer keuze in formaten, het gamma voor OLED tv’s begint vanaf 55 inch. OLED tv’s zijn doorgaans wel nog dunner dan LED tv’s.

 
lg oled beste van de test

De beste OLED TV van de test: LG OLED C9

Volgens Test-Aankoop

Het 55 en 65 inch model uit de C9-reeks van LG zijn uitgeroepen tot beste van de test bij Test-Aankoop! De zelfoplichtende pixels in de LG OLED TV geven zwart perfect weer, waardoor kleuren met de beste contrasten tot leven komen. De nieuwe tweede generatie van de α9 Intelligent Processor is ontworpen voor razendsnelle beelden en hierdoor wordt elke actie haarscherp en levensecht weergegeven.

  • Perfect zwart en verbluffend contrast
  • Het briljante brein, α9 Intelligent Processor
  • Dolby Atmos® en AI Sound, bioscoopgeluid bij je thuis
  • Google Assistant en Amazon Alexa ondersteuning
  • Superslank design met strakke aluminium voet
Bekijk het product
 

Ontdek ons assortiment

 

logo tv LG
logo tv philips
logo tv sony
logo tv panasonic
logo tv loewe
oled tv's

 

Nog vragen? Wij helpen je graag verder!
Alle televisies
TV installatie
Laagste prijsgarantie
Winkelpunten