Waarom zou je kiezen voor een OLED TV?

Geniet van de meest levensechte beelden op een OLED televisie. De nieuwste generatie in TV-technologie waarbij elke pixel zijn eigen kleur en licht maakt waardoor er verbazingwekkende contrasten ontstaan. Ontdek het diepste zwart, het helderste wit en de rijkste kleuren.

Voor het perfecte zwart en verbazingwekkende contrasten:

Bij een OLED televisie gaan de individuele LED lampjes uit als er ergens een donkere zone in het beeld is waardoor je het perfecte zwart te zien krijgt. Zo hebben deze TV-technologieën een andere techniek waarbij geen achtergrondverlichting nodig is, maar elke pixel zijn eigen kleur en licht maakt. Hierdoor kan elke pixel apart aangestuurd worden en ontstaan er verbazingwekkende contrasten. De beleving van je favoriete films, series en televisieprogramma's zal nog intenser worden met kleuren die van het scherm spatten. Vooral bij donkere scènes kan een OLED televisie perfecte details tonen.

De contrastratio, ofwel het verschil tussen het felste licht en het diepste zwart, is enorm groot. Dat betekent dat het beeld er realistisch en natuurgetrouw uitziet. Bij een OLED televisie heb je niet alleen betere kleuren, maar ook een foutloze kijkhoek. Je hebt dus vanaf elke plek op de zetel dezelfde perfecte beeldkwaliteit.
Verschillen tussen OLED en LED tv:

Elk lampje wordt apart aangestuurd bij een OLED scherm. Daardoor wordt het beeld erg nauwkeurig opgebouwd. Dat is meteen ook het grote verschil met een klassieke LED televisie. Bij een LED televisie komt het licht van een plaat met achtergrondverlichting achter het scherm. Tussen OLED en LED is er groot verschil in contrast. Dit komt door de zwartweergave van het OLED scherm. De OLED tv's hebben ook een prachtige kleurweergave die het contrast helpen vergroten.

De beleving van je favoriete films, series en televisieprogramma's zal nog intenser worden met kleuren die van het scherm spatten. Vooral bij donkere scènes kan een OLED televisie perfecte details tonen. Als je kijkt naar films met donkere scènes, zoals bijvoorbeeld Harry Potter, dan zul je met een OLED televisie details opmerken die je nooit eerder zag.
OLED met 4K Ultra HD beeld:

Elk OLED beeldscherm bevat ook de 4K Ultra HD norm, waardoor elk detail haarscherp getoond kan worden. Daarnaast beschikken de meeste modellen ook over HDR, voor nog meer details en betere kleuren. Het 10 bit paneel van een OLED televisie zorgt er in combinatie met de HD-norm voor dat je meer dan een miljard kleurtinten zal zien.

De allerbeste OLED-televisies combineren 4K- en HDR-technologie met een verbluffend effect, dus je zult standaard ondersteuning vinden voor HDR10+ en/of Dolby Vision plus HDR10 en HLG.
Een slank en strak design:

De OLED technologie maakt het mogelijk de televisies aanzienlijk dunner te maken. LG heeft zelfs een scherm ontwikkelt dat even dik is als een €2 munt en verwerkt hoogwaardige materialen als metaal en glas in de toestellen. Bij Philips kan je dan weer genieten van Ambilight, sfeervolle verlichting die perfect aansluit op elke scène. Sony gaat voor een minimalistisch design met een bijna onzichtbaar frame en een look zonder kabels. Maar ook de Panasonic toestellen zijn elegant en verfijnd, zonder zichtbare naden lijken sommige schermen te zweven boven hun voetstuk.
Nog vragen? Wij helpen je graag verder!

 

Ontdek onze FAQ

Krëfel betaalt jouw tv terug!*
Vind hier de volledige FAQ.

 

TV service

Laat je TV installeren door een ervaren Krëfel specialist.

 

Info & tips

Vind hier alle informatie over de nieuwste tv termen & merken.

 

TV Adviseur

Vind jouw ideale televisie in enkele stappen.