Banner verkoeling

Mobiele airco, ventilator of aircooler nodig?

 

De warme (zomer)dagen zijn weer in het land. Wij willen niet bij de pakken blijven zitten en helpen je graag bij het behouden van de ideale temperatuur in huis. Zo hoef jij deze zomer niet te puffen bij hoge temperaturen. Kijk gerust hieronder welk soort verkoeling je best kan gebruiken. Krëfel houdt het koel!
Een airco of ventilator kopen? Onze productadviseur voor verkoelingstoestellen helpt jou aan de hand van gerichte vragen bij je zoektocht naar verkoeling.

 

 
 

 

Mobiele airco

Mobiele airco's koelen de lucht met een koelmiddel. Er is ook een afvoerslang voorzien die de warme lucht naar buiten blaast. Daarnaast kan je de temperatuur en de luchtvochtigheid zelf regelen, wat het extra aangenaam maakt.

Mobiele airco's werken hetzelfde als airco's die je moet inbouwen, maar zijn goedkoper en je moet natuurlijk ook geen installatiekosten betalen. De meeste modellen staan op kleine wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Dat mag ook wel met een gewicht van rond de 30kg. Lees ook onze tips om je mobiele airco zo optimaal mogelijk te gebruiken.

> Bekijk alle mobiele airco's

mobiele airco

 
 
 

Aircooler

Een aircooler heeft een waterresevoir dat je af en toe moet bijvullen. Warme, droge lucht wordt aangezogen en binnenin langs een natte filter gevoerd. De afgekoelde, bevochtigde lucht wordt vervolgens opnieuw in de binnenruimte gebracht.

Aircoolers koelen net iets minder spectaculair dan mobiele airco's maar zijn niet voorzien van een afvoerslang waardoor deze compacter en eenvoudiger te verplaatsen zijn. Andere voordelen van deze luchtkoelers zijn de lagere aanschafprijs en het lagere stroomverbruik.

> Bekijk alle aircoolers

aircooler

 
 
 

Ventilator

Een ventilator zorgt voor verkoeling tijdens warme dagen doorheen het jaar. Voor elke ruimte en elke toepassing is een goede ventilator te vinden. Aan de achterkant van de ventilator wordt lucht aangezogen, die aan de voorkant versneld wordt uitgeblazen.

Er zijn verschillende modellen ventilatoren te verkrijgen zoals: een staande ventilator, torenventilator en een tafelventilator. Een mogelijkheid is ook om een tafelmodel op de vloer te plaatsen, zodat de ventilator de lucht niet direct in je gezicht blaast. Bijna alle ventilatoren kan je laten oscilleren. De ventilatoren die neigen (de lucht van boven naar beneden blazen) vind je terug bij de iets duurdere modellen.

Daarnaast kan je je ook verfrissen met toestellen uit het Dyson gamma. Hierbij heb je een luchtreiniger en ventilator in één toestel

> Bekijk alle ventilatoren

ventilator

 
 
 

Luchtreiniger

Wil jij graag de luchtkwaliteit in huis verbeteren? Dan is een luchtreiniger misschien een oplossing. Vervuilde lucht is slecht voor de gezondheid. Maar ook bij gevoeligheid voor stof en pollen is een luchtreiniger aan te bevelen. In frisse lucht adem je beter en slaap je prettiger.

Niet alle luchtreinigers zijn geschikt voor iedereen. Koop je een luchtreiniger voor de slaapkamer, dan is het vooral belangrijk dat deze stil is. Woon je aan een drukke weg, dan is het cruciaal dat de luchtreiniger ultra fijnstof kan verwijderen.

> Bekijk alle luchtreinigers

luchtreinigers

 
 
 

Luchtontvochtiger

De werking van een luchtontvochtiger lijkt op de werking van een airco. Beide apparaten halen vocht uit de lucht. De hoeveelheid vocht dat uit de lucht wordt verwijderd, verschilt per ontvochtiger. Kleine luchtontvochtigers voor huishoudelijk gebruik hebben een gemiddelde capaciteit van 15 liter/24u.

Meeste ontvochtigers zijn voorzien van wielen zodat de luchtdroger eenvoudig verplaatsbaar is. Daarnaast zijn ze voorzien van een waterreservoir of een permanente afvoer. De ontvochtigers schakelen zichzelf automatisch uit indien het waterreservoir vol is, of als de ingestelde relatieve vochtigheid bereikt is.

> Bekijk alle luchtontvochtigers

luchtontvochtiger

 
 

Ontdek hieronder enkele van onze producten!

Nog vragen? Wij helpen je graag verder!
category-image
category-image
category-image
category-image