Koffie en thee advies banner

 

Welke soort koffie/thee apparaat past het best bij jou?

 

Op zoek naar een koffie/ thee apparaat? Wij helpen je graag op weg. De verschillende soorten en termen worden op deze pagina kort en helder uitgelegd. Zo kies jij het model dat perfect bij jou past.
Wil je nog persoonlijker advies? Loop dan gerust eens binnen in één van onze 75 winkels.

 

Espresso

 

Espressomachine

Heb je altijd al een koffiemachine willen hebben dat de perfecte Italiaanse uitstraling heeft en waar je het gevoel hebt zelf je koffie te kunnen maken zoals een echt koffiekenner?

Espressomachine

Manueel koffie maken:
Met een pistonmachine voel je jezelf een echte kenner omdat je het apparaat volledig manueel moet gaan bedienen. Bepaal je hoeveelheid koffie, de maling (heel fijn of juist heel grof), de warmte, de waterhoeveelheid enz. Met dit soort machine heb je precisie en ervaring nodig maar na enkele keren proberen vind je je draai wel en heb je het snel onder de knie.

Werking:
Een pistonmachine werkt met een mechanische zuiger die het water door de koffie heen drukt. Sommige pistonapparaten beschikken ook over een stoompijpje. Hiermee maak je niet alleen verrukkelijke koffie, maar ook nog eens een perfecte cappuccino! *In sommige gevallen zijn er ook ESE-pads beschikbaar: voorverpakte pads met gemalen koffie.

Het grote voordeel en/of nadeel:
+
Het zetten van je eigen perfecte espresso: De smaak is volledig beïnvloedbaar en kan je dus ook helemaal afstellen naar je eigen wensen.

- Je hebt al wat kennis van zaken nodig, het duurt langer, vraagt veel onderhoud en je moet je koffiebonen vaak nog zelf malen.

  • +/- €0,10 per kop koffie
  • Nodig per kopje: 7 - 8g
 
 

Automatische espressomachine

Verkrijg een koffie volledig naar jouw smaak door 1 druk op de knop! Bepaal je kopgrootte, de sterkte, de maalgraad, de warmte van het water enz. en dit op de meest eenvoudige manier.

Automatische espressomachine

Melkopschuimfunctie:
Er zijn 3 soorten systemen voor de melk. Een melkreservoir, een melkslang en een stoompijpje. Het melkreservoir is geïntegreerd in de machine dus neemt geen extra ruimte in. De melkslang: door deze in een melkreservoir (glas, brik...) te steken, kan je de melk automatisch schuimen. En met een stoompijpje kan je zelf bepalen hoe je je melk opgeschuimd wil hebben.

Inhoud waterreservoir en bonenreservoir:
Zorg dat beide reservoirs groot genoeg zijn, aangepast aan jouw wensen. De inhoud van een waterreservoir ligt tussen 1 en 2,5 liter en de grootte van een bonenreservoir kan tussen de 120 en 500 gram liggen.* Er bestaan ook machines met een dubbel bonenreservoir: zo is afwisseling van verschillende soorten bonen mogelijk.

Andere functies:
Instelbare gebruikersprofielen: Mogelijkheid om persoonlijk ingestelde recepten op te slaan.

Heetwaterfunctie: voor als je een tas thee of soepje wilt maken.

Onderhoud: Belangrijk voor de levensduur van de machine maar ook voor de kwaliteit van je koffie.**

*Om een beter beeld te geven: 250g is de gemiddelde inhoud voor een 2 persoons gezin waarbij er dagelijks koffie wordt gedronken.
**Vaak doorspoelen en ontkalken is al heel wat. Leeg ook tijdig je lekbakje om te voorkomen dat het overstroomd.

  • +/- €0,10 per kop koffie
  • Nodig per kopje: 7 - 8g
 
 

Koffiezetapparaat

Het apparaat dat iedereen kent: in een mum van tijd zet je hiermee een volle kan koffie. Wat heb je hiervoor allemaal nodig? Een filter, een schepje gemalen koffie en water.
Mogelijke functies bij een koffiezetapparaat:

Koffiezetapparaat

Automatische uitschakeling: Om te vermijden dat je koffieapparaat blijft aanstaan kan je kiezen voor een toestel met automatische uitschakeling. Dit kan na een half uur zijn, 40 minuten, 2 uur...

Kabelopslag: Met een kabelcompartiment in het toestel kan je gemakkelijk resterende kabellengte opbergen zodat u koffieapparaat mooi in de keuken staat.

Voldoende capaciteit: Om een beeld te schetsen: 1,25L water is voldoende voor 10 grote of 15 kleinere kopjes koffie.

Ontkalkingsindicatie: Het regelmatig ontkalken van je apparaat zorgt ervoor dat het langer meegaat en dat de smaak altijd optimaal blijft. Sommige toestellen kondigen zelf aan dat ontkalking nodig is.

Warmhoudfunctie: Is er een warmhoudplaat voorzien waardoor de koffie niet begint af te koelen de moment het in de kan terechtkomt? En voor hoe lang kan deze de koffie warmhouden?

Druppelstopsysteem: Met druppelstop kan u een kopje koffie schenken voordat de koffie volledig gezet is.

 

Intensiteitsinstellingen: kan de intensiteit van de koffie worden aangepast naar milde, normale of sterke koffie?

  • +/- €0,07 per kop koffie
  • Nodig per kopje: 10 - 12g
 

Capsule & padsmachine

 

Nespressomachine

Nespressomachine

Nespressomachines werken met een uniek eenpersoons espressocapsule waarin precies de gepaste hoeveelheid fijngemalen koffie zit. Nespresso heeft een uitgebreidt assortiment van zo’n 24 verschillende koffiemelanges zodat ieder zijn eigen smaak volledig kan terugvinden.

Verschillen bij Nespressomachines liggen voornamelijk bij de instelmogelijkheden: watervolume, stoompijpje of melkreservoir, opvangbakje voor lege capsules, opwarmtijd,...

  • +/- €0,40 per kop koffie
Assortiment

Assortiment
“Nespresso heeft verschillende lijnen en verschillende budgetten.”

Veelzijdig en apart:
Ben je een espresso- of een lungo fan dan kan je kiezen uit het Essenza, Inissia, Nespresso U en pixie assortiment. Deze modellen zijn kleiner en compacter op vlak van design voor snelle en eenvoudige espresso’s.

Heb je liever gepersonaliseerde espresso’s? Dan kies je best voor de Expert, KitchenAid en Expert&Milk. Dankzij hun veelzijdige functies is een persoonlijke koffiebeleving mogelijk. Je kan hier kiezen uit de verschillende ingestelde kopgroottes en de verschillende temperatuurinstellingen: warm, heet en extra heet.

Of hebt u graag eens een cappuccino/ latte machiatto na het avondeten? Dan zal je een aparte melkopschuimer moeten aanschaffen of een model met een geïntegreerde melkopschuimer met Umilk, CiTiz & Milk, Lattissima, Maestria... in het assortiment.

Capsules

Capsules

Nespresso biedt zo’n 24 verschillende soorten smaken van koffie aan en dit voor zowel warme als koude koffie. Deze smaken zitten verdeeld onder verschillende assortimenten maar kunnen ook onderverdeeld worden onder intens, fruitachtig en evenwichtig. Ook is elke koffie ontwikkeld voor een bepaalde kopgrootte. Zo is 25ml ideaal voor ristretto, 40ml voor espresso, 110ml voor lungo en 150ml voor americano.

Melk

Bij Nespresso zijn er verschillende koffie-apparaten gemaakt waarbij er een geïntegreerd melkreservoir is voorzien of waarbij je een apart melkreservoir kan aankopen. Hierdoor heb je altijd verse melk bij je koffie. *Melk en latte machines: Lattissima ONE, Creatista Plus, Lattissima Touch, Lattissima PRO en Citiz&Milk

 

Ontdek hier al onze Nespressomachines

Senseomachine

Senseomachine

Senseomachines zijn ideaal voor iemand die van vele koffievariaties houdt! Senseo werkt, in tegenstelling tot nespresso en dolce gusto, met pads in plaats van capsules. Deze unieke technologie verwerkt 50 gebrande/gemalen koffiebonen in 1 pad voor een optimale smaakbeleving.

Over het algemeen is Senseo goedkoper. Dit komt omdat de koffiepads zonder vacuüm zijn en de machines niet met hoge druk werken. De smaak is hierdoor wel minder intens.

  • +/- €0,15 per kop koffie
Assortiment

Assortiment
“1 kop heeft een bereidingstijd van 30 sec.”

Senseo Original:
Dit toestel biedt de mogelijkheid om 2 kopjes tegelijkertijd te maken en heeft een waterreservoir voor 6 kopjes (750ml). Voor een goede energiebesparing schakelt het toestel zichzelf ook uit na 30 min.

Senseo Switch:
Het enige 2- in- 1 koffiezetapparaat met filters en pads! Met dit apparaat kan je gemakkelijk veranderen van pads naar filters en omgekeerd. Switch kan tot maar liefst 7 kopjes filterkoffie zetten met een bereidingstijd van amper 8,5 minuutjes. Voor de pads kan je ook kiezen tussen 1 of 2 kopjes.

Senseo Latte Duo:
Dankzij dit apparaat kan je gemakkelijk en snel één of twee koppen van je favoriete koffiecreatie maken met verse melk (cappucino, caffé lattes...) dankzij het externe melkreservoir.

Pads

Pads

Pads zijn kleine pakketjes van speciaal filterpapier waar zo’n 7 gram gemalen koffie in zit. Met 1 pad kan je 1 kop koffie zetten. De smaak van deze koffie kan je vergelijken met die van een filterapparaat. Het water stroomt langzaam door de koffie heen onder een lage druk (ong 1 bar) waardoor de smaak van de koffie milder wordt.

Melk

Om een cappuccino of latte macchiato te maken bestaat er de melkpad. Deze pad is gevuld met melkpoeder en werkt zoals een gewone koffiepad. Eens het water er doorloopt, veranderd dit in melkschuim. *geeft niet hetzelfde effect als met verse melk.

Om met verse melk te kunnen werken heeft Senseo het “Senseo latte duo” toestel op de markt gebracht. Dit apparaat werkt met een extern melkreservoir.

Ontdek hier al onze Senseomachines

Dolce Gusto machine

Dolce Gusto machine

Dolce Gusto werkt met zijn eigen gepatenteerde capsule. Om de perfecte koffie te maken, moet de juiste druk gebruikt worden en daar zorgt zijn nieuwste technologie ook voor. De capsule past de druk in functie van elke drank aan om een vollere en rijkere smaak aan te bieden.

Dolce Gusto staat voornamelijk bekend om zijn aparte designs voor de koffietoestellen. Een van hun laatste ontwerpen is geïnspireerd op een druppel koffie die in de koffietas valt.

  • +/- €0,30 per kop koffie
Assortiment

Assortiment
“Een optimale extractie van aroma’s voor elke drank.”

Mini me:
Dit is het kleinste apparaat. Geschikt voor espresso, cappuccino en koffie. Het waterreservoir is niet zo groot vanwege het compacte design.

Genio:
Groter waterreservoir, design is wat groter maar blijft wel slank waardoor hij gemakkelijk weg te zetten is.

Drop:
Oorsprong van het design is een drup koffie. Hier is het waterreservoir ook wel iets kleiner. (zoals de mini me)

Verder heb je nog de nieuwste modellen zoals: Oblo (zie foto), Lumio, Movenza en infini.

  Capsules

Capsules

Dolce Gusto heeft een eigen gepatenteerde capsule op de markt gebracht om het perfect drankje te kunnen bereiden. De technologie van Dolce Gustocapsules maakt het mogelijk de druk in functie van elke drank aan te passen. De 15 bar worden aangepast om tot een optimale extractie van aroma’s te komen voor elke drank.

Melk

Via de melkcapsule kan je een cappuccino of latte macchiato maken. In de capsule zit melkpoeder dat in combinatie met water veranderd in melkschuim. Na de melkcapsule gebruik je dan nog een capsule met koffie.

Aanbevolen dosering

De aanbevolen waterdosering bij een koffiesmaak staat bij Dolce Gusto telkens aangeduid op de capsule zelf.

Ontdek hier al onze Dolce Gustomachines

 

Theemachine - Waterkoker

 

Theemachines

Bij Krëfel hebben we 2 soorten toestellen in het assortiment: Special T en Domo theemachine's
Een theemachine van Special-T kan je vergelijken met een nespressomachine of dolce gusto machine. Het werkt via kleine capsules waar de gedroogde theeblaadjes inzitten.
 

Theemachine

Hoe wordt de thee gemaakt bij Special-T:
Eerst en vooral worden enkel de beste blaadjes gebruikt. (Japan, China, Zuid-Afrika, India...). De theeblaadjes worden beschermd in luchtdichte capsules en bewaren zo intense smaak en aroma’s. In de grote capsules kunnen de blaadjes zich volledig openen en zo komen de smaken het beste uit.

De theemachine van Special T:
Special T heeft een waterfilter die continu zorgt voor gezuiverd water. Plaats de capsule en druk op de knop T- master. Het apparaat herkent de capsule en programmeert de optimale bereiding voor elke soort thee. Ondertussen bestaan er meer dan 25 grand cru’s, op basis van thee en biologische infusies.

Domo Theemachine:
De theemachine van Domo zorgt in slechts 45 seconden voor één tas kokend water van 200 ml. Het is een super snel en gemakkelijk toestel dat ook enkel het water kookt dat je nodig hebt. Hierdoor krijg je een super efficiënt water-en energiegebruik als resultaat. De theemachine kan je verder ook nog gebruiken voor minuutsoep, oploskoffie, instant chocomelk...

  • +/- €0.40 per kop thee
*Groene thee trekt het beste op 80°
*Zwarte thee trekst het beste op 92°
 
 

Waterkokers

Functies waar je op kan letten bij een waterkoker:

Waterkokers

Overhittingsbeveiliging en droogkookbeveiliging: Schakelt het apparaat op tijd uit als het water warm genoeg is? Start het apparaat met koken, ook indien er geen water / of niet genoeg water in de kan zit?

Inhoud: Zorg dat de inhoud van de kan groot genoeg is. Hoe groter je reservoir is, hoe minder je moet gaan bijvullen.

Snoeroproller: Elk keukentoestel heeft een lang snoer om het werken zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maar beschikt het apparaat ook over een snoeroproller voor een eenvoudige en snelle opberging?

Warmhoudfunctie: Houdt het toestel het gekookte water nog een tijdje warm of begint dit direct terug af te koelen?

Geluidsignaal en lampje: Geeft een lampje weer of het apparaat aan/ uit staat? Wordt er een geluidssignaal gegeven wanneer het toestel klaar is met het koken van water?

360° draaibaar: Een draaivoet van 360° maakt het plaatsen van de kan op de voet heel eenvoudig.

 
Anti-kalkfilter: Zit er een afwasbare en verwijderbare anti-kalkfilter in je toestel dat alle kalkaanslag opneemt en verwijdert? Het regelmatig ontkalken van je toestellen is belangrijk voor de smaak van je water en de levensduur van je toestel.
Zichtbaar waterniveau: Zie je vanbuitenuit hoeveel water er nog in de kan zit? Zo weet je direct of je het toestel nog een keer kan aanzetten of eerst nog een beetje moet bijvullen. Dit voorkomt ook gemakkelijker droogkoken.
 
 
Nog vragen? Wij helpen je graag verder!
category-image
category-image
category-image
category-image